Zoekt u informatie over incassobureau alimentatie? Niet elke scheiding verloopt even vlot, zeker als er kinderen zijn is het belangrijk om afspraken over kinder- en partneralimentatie vast te leggen. Bij het plannen van uw financiën, kunt u rekening houden met alimentatieverplichtingen. Wordt de alimentatie niet betaald, dan kan dat voor alle betrokken partijen vervelende gevolgen hebben en spanningen met zich meebrengen. Vaak is het probleem eenvoudig op te lossen en een andere keer kunt u een incassobureau alimentatie overwegen.

Incassobureau alimentatie achterstallig

Heeft u een ex die onregelmatig te laat of niet betaald? Heeft u in verleden met uw ex-partner alimentatie afspraken op papier vastgelegd? Dan kunt u overwegen om een incassobureau in te schakelen om de achterstallige alimentatie alsnog te laten incasseren. Feit is dat u en uw (ex)-partner verantwoordelijk zijn voor zowel de opvoeding als verzorging van gezamenlijke kinderen. Deze verplichting is geldig tot de kinderen de leeftijd van 21 jaar bereiken. In sommige gevallen is het ook een verplichting om voor uw ex-partner te zorgen, net zoals deze ook de verplichting heeft om voor u te zorgen. Deze verplichting is vaak kostbaar. Het is belangrijk om een financiële regeling te treffen als u besluit uit elkaar te gaan en/of te scheiden. Het is de rechter die hiervoor een bedrag per maand vaststelt. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen kinder- en partneralimentatie.

  • Kinderalimentatie, zoals de naam zegt is deze maandelijkse bijdrage bedoelt voor de verzorging en opvoeding van de kinderen. Het is wettelijk vastgelegd dat deze vorm van alimentatie maandelijks betaald wordt, tot het kind of de kinderen de leeftijd van 21 jaar hebben bereikt.
  • Partneralimentatie, wanneer uw ex-partner niet in staat is om zelfstandig in zijn of haar behoefte te voorzien wordt partneralimentatie vastgesteld. Om hier aanspraak op te kunnen maken moet er sprake zijn van een geregistreerd partnerschap of een huwelijk.

Wanneer uw ex-partner in gebreke blijft met de alimentatiebetaling kunt u een incassobureau inschakelen. Een incassobureau gaat voor u aan de slag om de alimentatie alsnog te innen. Vaak blijkt uiteindelijk een gerechtsdeurwaarder nodig om een ex-partner tot betaling te dwingen. Dit kan door het uitbrengen van een dagvaarding en het leggen van (loon)beslagen.

Alimentatie op tijd ontvangen

Onze gespecialiseerde incassomedewerkers hebben ruime ervaring op zowel het gebied van kinder- als partneralimentatie. Dankzij deze ervaring kunt u optimale dienstverlening en ondersteuning verwachten bij het innen van achterstallige alimentatie. Dit geldt zowel voor begeleiding in het minnelijke als gerechtelijke traject. Binnen Incasso Federatie Nederland worden ook gerechtsdeurwaardersdiensten aangeboden en uitgevoerd, zo blijft het volledige incassotraject onder één dak. Daar waar mogelijk worden de bijkomende incassokosten op uw ex-partner verhaald. Uiteraard kunt u de vorderingen van het proces 24/7 online volgen. In het minnelijke incassotraject wordt door IFN contact gezocht met uw ex-partner. Ook wordt deze officieel in gebreke gesteld. Blijft een reactie uit? Dan wordt op verschillende manieren de achterstallige alimentatie onder de aandacht van de ex-partner gebracht. Dit kan zijn per brief, per sms, per e-mail, telefoon en WhatsApp. Getracht wordt om directe betaling rond te krijgen. Blijkt dit om bijvoorbeeld financiële redenen niet haalbaar, dan kan eventueel een afbetalingsregeling worden voorgesteld. De basis hiervoor is de lopende alimentatie. Op deze manier wordt voorkomen dat de achterstand nog groter wordt. Incasso Federatie Nederland helpt u bij het innen van achterstallige alimentatie, zoals deze is vastgelegd in een zogenaamd ouderschapsplan of een beschikking. Bedraagt de achterstand meer dan 6 maanden? Ook dan kunt u op ons rekenen. De voordelen van het uithanden geven van achterstallige alimentatie aan IFN zijn:

  • Deskundige en ervaren alimentatiespecialisten.
  • Professionele begeleiding.
  • Kosten vooraf bekend, zodat u achteraf geen onverwachte verrassingen heeft.
  • Binnen 24 uur na het aanmelden van uw vordering wordt uw ex-partner benaderd.
  • U kunt de vordering online opvolgen.

Advies incassobureau alimentatie

Niet alle ex-partners staan op goede voet met elkaar. Zeker wanneer de betaling van alimentatie geregeld te laat is of uitblijft, komt dit de toch al beschadigde relatie niet ten goede. In plaats van zelf een ontelbaar aantal keren aan te dringen op het betalen van de alimentatie, kunt u overwegen de vordering over te dragen aan een incassobureau. Voor een succesvolle behandeling van de incasso is het belangrijk dat u over schriftelijke afspraken beschikt. Deze documenten tonen immers aan dat u beiden akkoord bent gegaan met de maandelijkse alimentatie bedragen. In sommige gevallen heeft een rechtbank deze afspraken bevestigd. Onze incassospecialisten werken op klantvriendelijke wijze, zodat de relatie met uw ex-partner niet nog verder op scherp komt te staan. Vaak is het sturen van een aanmanende brief voldoende om het achterstallige bedrag te innen.