Wilt u een incassobureau in Bennebroek of omgeving inschakelen, omdat u te maken heeft met een slecht betalende klant? Openstaande facturen zijn vervelend en gaan ten koste van uw cash-flow. Langdurige openstaande vorderingen zijn van invloed op uw bedrijfsvoering, want het kost immers veel tijd en geld om herinneringen en aanmaningen te sturen. Het is belangrijk om openstaande vorderingen zo snel mogelijk betaalt te krijgen. Incasso Federatie Nederland helpt u met het vinden van een geschikte oplossing. Wij zijn een full-service incassobureau en verzorgen het hele incasso traject, van aanmaning tot beslaglegging, voor u. Lever uw vordering aan en onze medewerkers gaan direct voor u aan het werk. Het spreekt voor zich dat het respect voor uw debiteur behouden blijft.

Pre-incasso

Na het indienen van uw vordering bij Incasso Federatie Nederland wordt het pre-incasso traject aangevangen. Een pre-incasso gaat vooraf aan het minnelijke incassotraject. De debiteur ontvangt een schrijven waarin de laatste mogelijkheid tot betaling wordt aangeboden, zonder dat daarbij incassokosten in rekening worden gebracht. Het is wettelijk verplicht om deze zogenaamde 14-dagen brief te versturen. De brief wordt door IFN gestuurd. Wordt de betaling binnen de gestelde termijn gedaan? Dan ontvangt u de betaling direct op eigen rekening. Blijft betaling uit? De vordering wordt doorgezet naar het minnelijke incassotraject.

Minnelijke incasso

Incasso Federatie Nederland neemt in het minnelijke traject op verschillende manieren contact op met uw debiteur. In de aanmaning die wordt gestuurd, wordt kenbaar gemaakt dat u de vordering aan ons incassobureau heeft overgedragen en dat er kosten in rekening worden gebracht. Ook in het minnelijke traject wordt uw debiteur met respect benaderd, maar is de ondertoon wat strenger. De gevoerde correspondentie kunt u online 24/7 inzien. In ruim 90% van alle vorderingen, lukt het om de factuur in het minnelijke traject te incasseren. In een enkel geval blijft ook in deze fase de betaling uit. Afhankelijk van de omvang van de factuur worden de mogelijkheden voor een gerechtelijk incassotraject met u doorgenomen en besproken.

Gerechtelijke incasso

Blijft de vordering in het minnelijke traject onbetaald? Er wordt overlegd wat kansen zijn bij het starten van een gerechtelijke procedure. Deze kosten worden met u doorgenomen en in overleg wordt besloten om het incassodossier op te blijven volgen. Dat houdt in dat een dagvaarding wordt opgesteld, ondertekend en afgegeven bij de debiteur door een gerechtsdeurwaarder. Door de dagvaarding persoonlijk aan te bieden, weet de debiteur dat deze wordt opgeroepen om voor de rechter te verschijnen. Gedurende de rechtszitting heeft uw debiteur de gelegenheid om te reageren op de dagvaarding en de openstaande vordering. U heeft, als eisende partij, de mogelijkheid op de uitleg van uw debiteur te reageren. Waarna een vonnis van de rechter volgt. In het vonnis wordt vermeld wie er gelijk heeft en hoeveel uw debiteur moet betalen. Bovendien vermeld de rechter wie er verantwoordelijk is voor het betalen van de gerechtelijke kosten. Na het vonnis zal de gerechtsdeurwaarder tot executie overgaan, waarbij als eerste wordt geprobeerd om de debiteur te laten betalen. Lukt dit niet dan kan besloten worden om op goederen, inkomsten en bankrekeningen beslag te leggen.

Dien uw vordering in bij een incassobureau in Bennebroek

Het indienen van uw vordering bij Incasso Federatie Nederland gaat snel en is eenvoudig. U kunt het dossier en de eerder verzonden correspondentie online indienen, waarna onze incassomedewerkers direct voor u aan de slag gaan. Het dossier wordt geanalyseerd en een eerste brief wordt samengesteld. Uit ervaring kunnen we u zeggen dat een ruime meerderheid van langdurig openstaande facturen alsnog wordt voldaan. Het is een bekendstaand feit dat zowel ondernemers als particulieren regelmatig de betalingstermijn uit het oog verliezen. Met een eenvoudige herinnering namens IFN wordt het bedrag vaak voor of tijdens het minnelijke traject betaald. Kenmerken van een incassotraject bij IFN:

  • De debiteur betaalt de kosten.
  • Na ontvangst van uw vordering wordt gelijk actie ondernomen.
  • Slagingspercentage van 90%.
  • Werkwijze op basis van no-cure no-pay.

Ervaren incassospecialisten

Incasso Federatie Nederland is gevestigd in Haarlem en biedt landelijke dekking. Onze incassomedewerkers bieden uiteenlopende diensten aan op het gebied van debiteurenbeheer, kredietwaardigheidsrapportages en het opvolgen van incassodiensten. Wij bieden een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding en begeleiden het volledige incassotraject. Zowel voor juridisch advies als voor het leggen van executoriaal beslag na een vonnis kunt u rekenen op onze professionals. Bent u benieuwd of Incasso Federatie Nederland het incassobureau is waar u naar op zoek bent? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. We leggen graag uit welke meerwaarde we uw onderneming te bieden hebben. Een afspraak maakt u door telefonisch contact met ons op te nemen op 023 553 40 20.