Zoekt u een incassobureau contact om een openstaande vordering in de schakelen? Wanneer uw klant niet binnen de overeengekomen termijn betaald voor de geleverde producten of diensten dan is dat vervelend. Om succesvol een incassobureau in te kunnen schakelen, is het belangrijk dat uw klant op de hoogte is van de van toepassing zijnde algemene voorwaarden die u hanteert. Is uw klant bekend met de voorwaarden en blijft men in gebreke met betalen? Dan kunt u met een incassobureau contact opnemen en uzelf laten informeren over de mogelijkheden.

Wanneer contact opnemen met een incassobureau?

Als een zakelijke klant verzuimd de factuur binnen de gestelde betalingstermijn te voldoen, kunt u direct een incassobureau inschakelen. Voordat u deze, vaak moeilijke stap zet, kunt u contact opnemen met uw debiteur en deze herinneren aan de openstaande rekening. Het kan gebeuren dat uw klant ontevreden is of klachten heeft over het product. Contact opnemen kan leiden tot een onderlinge oplossing, zonder dat u de vordering uithanden geeft. Wordt er geen oplossing gevonden en blijft de betaling alsnog uit? Neem dan contact op met een incassobureau. De doelstelling is duidelijk: het betaald krijgen van de openstaande vordering zonder dat u daar extra kosten voor maakt. Incasso Federatie Nederland helpt u met zowel juridische, advocatuur en gerechtsdeurwaarders diensten. Daarbij kunt u rekenen op:

  • Werkzaamheden op basis van no-cure no-pay.
  • Vorderingen worden getracht in de minnelijke fase op te lossen.
  • Incassodiensten bij particuliere en zakelijke vorderingen.
  • Slagingspercentage van 85% in het minnelijk incassotraject.
  • 24/7 online dossieropvolging.
  • Na het aanmelden van uw vordering, wordt binnen 24 uur actie ondernomen.
  • Begeleiding bij het gerechtelijke incassotraject.

No-nonsense incassobureau contact

Incasso Federatie Nederland houdt het incassotraject eenvoudig en overzichtelijk. Wij vinden het belangrijk dat u, als ondernemer, snel kunt schakelen en inzicht heeft in de vordering(en) die u uit handen heeft gegeven. Met de dienst Online Dossierbeheer kunt u snel schakelen en heeft u 24/7 realtime zicht op de status van een vordering. Aanmelden van vorderingen is eenvoudig. Wanneer u een compleet dossier aanlevert, met daarbij eventueel kopieën van verstuurde facturen, herinneringen en aanmaningen, gaan onze medewerkers direct aan de slag. Bij een compleet dossier wordt binnen 24 uur, op werkdagen, een eerste herinneringsbrief naar de debiteur verzonden. De herinnering is bedoeld om de openstaande vordering zonder bijkomende kosten te voldoen. Het ontvangen van een brief van een incassobureau zet mensen vaak aan om de vordering te betalen. Als de betaling uitblijft en de debiteur niet reageert op de aanmaning en sommaties, wordt een brief gestuurd waarin wordt aangekondigd dat een gerechtelijk traject wordt gestart, waarbij alle bijkomende kosten voor rekening van de debiteur zijn.

Behouden van klanten

Ondernemers die een incassobureau inschakelen hebben hier vooraf vaak twijfels over. Wat als u uw klant verliest? Incasso Federatie Nederland benadert uw debiteur met respect. Het incassotraject wordt stipt en zorgvuldig uitgevoerd, waarbij de klantrelatie behouden blijft. Kijk ook naar de manier waarop u aan debiteurenbeheer doet. Het gebeurt vaak dat ondernemers de eigen betalingstermijnen niet serieus nemen en niet actief zijn in het controleren van openstaande facturen. Wanneer u zelf uw betalingstermijn in het oog houdt en de debiteur die te laat betaald een herinnering, aanmaning en/of sommatie stuurt dan is het eenvoudiger om een incassobureau in te schakelen. In de aanmaning of sommatie die u stuurt kunt u uw voornemen om de zaak uithanden te geven expliciet vermelden. Ondernemers die het debiteurenbeheer meer en beter toepassen, hebben in de regel minder facturen die langdurig openstaan. Wist u dat u uw debiteurenbeheer ook kunt uitbesteden aan Incasso Federatie Nederland? Mocht een openstaande vordering de betalingstermijn overschreden dan wordt direct actie ondernomen en kan meteen een incassotraject opgestart worden.

Eigentijds incassobureau contact

Wanneer u een incassobureau inschakelt, wilt u er zeker van zijn dat u zich kunt vinden in de werkwijze van het bureau. U bent zuinig op de relatie die u heeft met uw klanten, terwijl u anderzijds wel graag betaald krijgt voor de geleverde producten en/of diensten. U zoekt een eigentijds incassobureau dat een vordering met respect voor de debiteur incasseert. Incasso Federatie Nederland heeft jarenlange ervaring met het incasseren van openstaande vorderingen, debiteurenbeheer en juridische dienstverlening. Het volledige incassotraject wordt onder één dak aangeboden. Van de eerste brief tot en met het executeren van een vonnis of beslissing van de rechtbank in een gerechtelijke procedure. Ook voor het uitbesteden van debiteurenbeheer en het aanvragen van kredietwaardigheidsrapportages zijn onze ervaren incasso medewerkers u van dienst. Meer informatie? U kunt IFN telefonisch bereiken op 023 – 553 40 20.