Bent u op zoek naar een betrouwbaar incassobureau in Haarlem? Iedere ondernemer krijgt vroeg of laat te maken met klanten die niet betalen. Blijft de betaling ondanks het sturen van herinneringen en aanmaningen, telefonisch contact c.q. e-mailen uit? Het inschakelen van een incassobureau biedt uitkomst. Incasso Federatie Nederland biedt adequate en doelgerichte financiële en juridische dienstverlening. Onze specialisten proberen de relatie met uw debiteur te onderhouden. Zodat u, nadat het openstaande bedrag is geïncasseerd, de band met uw klant kunt prolongeren.

Werkwijze incassobureau in Haarlem

Als ondernemer bent u dagelijks bezig om uw bedrijf te laten groeien. U bent trots op wat uw doet en onderhoudt een goede relatie met klanten. Totdat u te maken krijgt met een klant die te laat of niet betaald. U wilt graag betaald worden voor de geleverde producten en diensten, terwijl u anderzijds de relatie met uw klant wilt behouden. De stap naar het inschakelen van een incassobureau neemt u niet zomaar. Het is echter vaak wel dé manier om ervoor te zorgen dat het openstaande bedrag alsnog wordt voldaan. Nadat u uw vordering heeft ingediend bij het incassobureau verloopt de incassoprocedure volgens een aantal vervolgstappen.

  • Indienen vordering. De eerste stap naar het betaald krijgen van een openstaande factuur, is het indienen van uw vordering. Op basis van de aangeleverde stukken wordt een dossier aangemaakt. Ook geven de eerder verzonden facturen en herinneringen onze medewerkers een eerste inzicht over de manier hoe uw facturatiesysteem werkt. Een enkele keer kunt u met een aantal kleine wijzigingen in de facturatiewijze een eerste stap zetten naar minder uitblijvende betalingen.
  • Pre-incasso. Na het ontvangen van uw vordering, wordt op basis van deze gegevens een brief opgesteld die naar uw debiteur wordt verzonden. Met deze brief wordt de mogelijkheid geboden om de openstaande vordering alsnog te voldoen. Het ontvangen van een brief van een incassobureau is voor veel mensen en bedrijven vaak voldoende om de openstaande rekening te betalen. In een aantal gevallen blijven zowel een reactie als een betaling uit en wordt een minnelijke incassoprocedure gestart.
  • Minnelijke incasso. Bij het uitblijven van de betaling, nemen we contact op met uw debiteur. Regelmatig blijkt dat mensen wel willen betalen, maar dit niet kunnen. In zulke situaties probeert Incasso Federatie Nederland een acceptabele betalingsregeling te treffen, zodat u uiteindelijk krijgt waar u recht op heeft. Na het treffen van een regeling of na het incasseren van het bedrag wordt het dossier gesloten. Blijft uw debiteur in gebreke? U heeft de mogelijkheid om een gerechtelijke incassoprocedure op te starten. Vaak is dit voor kleine bedragen niet rendabel, omdat bij een gerechtelijke procedurekosten gemoeid zijn.
  • Gerechtelijke incasso. Als het minnelijke incassotraject zonder succes wordt doorlopen, dan kunt u de stap naar een gerechtelijk incassotraject overwegen. Onze gespecialiseerde juridische medewerkers nemen dit traject met u door. Niet elke openstaande rekening is geschikt voor een gerechtelijke incassoprocedure. Het traject is vaak langdurig en de kosten die ermee gemoeid zijn. Dit weegt niet altijd op tegen de baten. Na het opstarten van dit traject, wordt een dagvaarding uitgebracht. Uw debiteur krijgt de gelegenheid om zich voor de rechter te verantwoorden. Als de rechtbank een vonnis of beschikking afgeeft, is het belangrijk dat er snel gehandeld kan worden. Een gerechtsdeurwaarder kan helpen bij het innen van het verschuldigde bedrag. In enkele gevallen kan dit leiden tot een inbeslagname van (on)roerende zaken en/of het leggen van een bankbeslag.

Incassobureau in Haarlem inschakelen

Via Incasso Federatie Nederland in Haarlem krijgt u hulp bij het incasseren van openstaande facturen. Onze ervaren incassomedewerkers manen uw debiteur(en) aan om tot betaling over te gaan. Op het moment dat de betaling uitblijft en uw debiteur niet openstaat voor communicatie wordt een minnelijk incassotraject gestart en kunnen juridische stappen ondernomen worden. Schakel de hulp in van Incasso Federatie Nederland en profiteer van onze kennis en service. U kunt rekenen op:

  • Snelle, betrouwbare en overzichtelijke communicatie.
  • 6 dagen per week bereikbaar voor zowel persoonlijk als telefonisch advies.
  • Van aanmaning tot uitvoering van een beslaglegging.
  • 24/7 online dossier opvolging.
  • Lage tarieven, vanaf € 4,99 per maand.
  • Landelijke dekking.

Onze specialisten adviseren u graag over een incassoprocedure. Neem contact op met Incasso Federatie Nederland. Uw zaak wordt bestudeerd en u krijgt een advies over de haalbaarheid van de incasso. Wilt u direct een incassobureau in Haarlem inschakelen? U kunt ons 6 dagen per week telefonisch bereiken op +31 (0)23 – 553 40 20. Maakt u gebruik van het online contactformulier? Omschrijf kort uw zaak. Een van onze medewerkers neemt vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.