Zoekt u naar een eigentijds incassobureau in IJmuiden? Facturen die maar niet worden betaald, zijn een doorn in het oog en een bron van irritatie. U heeft een product of dienst geleverd, maar de betaling van de factuur blijft uit. Vervelend. Incasso Federatie Nederland helpt u in IJmuiden en omgeving met het incasseren van openstaande facturen. Onze incassomedewerkers manen uw debiteur op verschillende manieren aan tot betalen. Als betaling uitblijft wordt een gerechtelijke incassoprocedure gestart, zodat juridische stappen genomen kunnen worden. IFN verzorgt het volledige incassotraject voor u.

Facturen sneller betaald krijgen

Onbetaalde facturen zijn voor zowel zzp’ers als bedrijven een grote irritatie bron. Een klant heeft een product of dienst afgenomen, maar blijft in gebreke met het betalen. Zowel zakenrelaties als particuliere klanten zijn regelmatig te laat met betalen. Uw onderneming is gebaat bij een snelle en bovendien volledige betaling van verzonden facturen. Met een aantal praktische tips kunt u uw facturen eerder betaald krijgen.

  • Besteed aandacht aan de factuur. Naast het vermelden van uw bedrijfs- en betalingsgegevens, maakt u vermelding van een order- of bestelnummer en eventueel de contactpersoon binnen uw onderneming. Verstuur de factuur tijdig en op de juist manier. Met name grote bedrijven zijn laat met betalen als de factuur niet correct is opgemaakt. Ontvangt u na het versturen van een factuur een klacht? Neem deze altijd serieus en probeer voor directe afwikkeling zorg te dragen. Onbeantwoorde klachten kunnen aanleiding zijn om een factuur niet te betalen.
  • Factuur is onbetaald bij het verlopen van de betalingstermijn. Volg met name bij nieuwe zakenrelaties of klanten het betalingsgedrag op. Zit kort op de betalingstermijn. U bent extra alert wanneer uw klant een nieuw bedrijfspand betrekt of het bedrijfswagenpark uitbreidt. Dit is vaak aanleiding voor liquiditeitskrapte. Heeft u een klant die regelmatig laat is met betalen? Ga hier het gesprek over aan.
  • Wacht niet te lang met het ondernemen van actie. Als betaling uitblijft, kunt u stoppen met leveren. Geef aan dat u de levering hervat als het openstaande bedrag is voldaan. Vergeet daarnaast niet om regels omtrent eigendomsvoorbehoud op te nemen in uw algemene voorwaarden. Zo kunt u bij een eventueel faillissement van een debiteur aanspraak maken op de onbetaalde producten. Schakel bij uitblijvende betaling tijdig een incassobureau in IJmuiden in. Dit scheelt u een hoop negatieve energie en slapeloze nachten. Onder druk van een incassobureau en de dreiging van een gerechtelijke procedure wordt 90% van de vorderingen meestal alsnog voldaan.

Voordelen incassobureau inschakelen

Het inschakelen van een incassobureau in IJmuiden en omgeving doet u niet zomaar. Uw onderneming is gebaat bij een goede relatie met zakenpartners en klanten. Toch is het niet de bedoeling dat deze relatie door wanbetaling wordt gekenmerkt. De incassospecialisten doen er alles aan om de band die u met uw klanten heeft, te behouden. Dat neemt niet weg dat we op verschillende manieren uw klant tot betaling aanmanen. Na een minnelijke incassoprocedure en het geven van betalingsmogelijkheden, wordt gekeken of er voor een gerechtelijke procedure geopteerd kan worden. Met name bij kleine bedragen wordt de gang naar de rechter afgeraden. Bijkomende kosten wegen niet altijd op tegen de baten. Is uw vordering geschikt voor een gerechtelijke incassoprocedure dan betekent een gerechtsdeurwaarder een dagvaarding bij uw klant. De klant heeft de mogelijkheid om zich tegenover de rechter te verantwoorden over het uitblijven van de betaling. IFN volgt de procedure op. Dat wil zeggen dat na ontvangst van een vonnis of beslissing van de rechtbank de vervolgstappen namens uw worden gezet. Het leggen van een boedel- of bankbeslag, maar ook eventuele loonbeslagen worden door de gerechtsdeurwaarder geëxecuteerd. U kunt de ontwikkelingen van uw ingediende vorderingen via een handige online tool 24/7 volgen.

Betrouwbaar incassobureau in IJmuiden

Wist u dat 15% van de bedrijfsfaillissementen wordt veroorzaakt door wanbetalers? Voorkom dat u uw bedrijf ten onder ziet gaan en blijf niet zitten met onbetaalde facturen. U heeft recht op tijdige betaling van geleverde producten en diensten. Incasso Federatie Nederland is een eigentijds incassobureau gevestigd in Haarlem. U kunt rekenen op uitgebreide financiële en juridische dienstverlening, waarbij onze ervaren medewerkers 6 dagen per week bereikbaar zijn voor telefonisch advies of een persoonlijk gesprek. Zowel voor een eenmalige incasso opdracht als het uitvoeren van regelmatige incassoprocedures bent u bij IFN aan een vertrouwd adres. Ook wanneer u uw debiteurenbeheer uit wilt besteden of een kredietwaardigheidsrapportage van een eventueel nieuwe klant wilt opvragen zijn onze specialisten u graag van dienst. Incasso Federatie Nederland is 6 dagen per week telefonisch bereikbaar op +31 (0)23 – 553 40 20.