Wilt u weten of een incassobureau kleine bedragen int? Vaak wordt door particulieren en bedrijven gedacht dat voor relatief kleine bedragen geen incassobureau zal worden ingeschakeld. Toch is incasso ook bij kleine bedragen een goede manier om een openstaande vordering betaald te krijgen. Na het aanmelden van de vordering, wordt uw debiteur binnen 24 uur benaderd en wordt het incassoproject gestart. Incasso Federatie Nederland is het incassobureau voor grote én kleine bedragen.

Minimum incassokosten

Als u als ondernemer een kleine vordering heeft openstaan, dan is het logisch om te twijfelen aan het inschakelen van een incassobureau. De dienstverlening van een incassobureau kost ook geld en als de betaling vervolgens uitblijft, blijft u met lege handen achter. Incasso Federatie Nederland hanteert de no-cure, no-pay formule. Zo loopt u als opdrachtgever geen risico’s om voor de incassokosten op te draaien. Wanneer u openstaande, relatief kleine vorderingen heeft van € 50 of minder, kan Incasso Federatie Nederland uw debiteur benaderen. Na het indienen van de vordering bij IFN, wordt een aanmaning naar de debiteur verzonden. In de brief wordt verzocht om het openstaande bedrag binnen een vastgestelde termijn, 14 dagen, te voldoen. Blijft de betaling uit dan worden incassokosten in rekening gebracht en kan eventueel een gerechtelijke procedure volgen. Bijkomende incassokosten, zijn afhankelijk van de hoogte van het bedrag, minimaal € 40 en maximaal € 6.775. Veel kleine bedragen worden al in de minnelijke fase van een incassotraject betaald.

Deurwaarder en incassobureau kleine bedragen

Lukt het niet om de debiteur in het minnelijke incassotraject te laten betalen? Ook voor een relatief klein bedrag kunt u een gerechtelijke procedure overwegen. Niet elke vordering is geschikt om voor een rechter te brengen. Onze ervaren incassospecialisten adviseren u hierover nadat uw debiteur op diverse manieren is benaderd. Valt er van een gerechtelijke procedure niets te verwachten? Dan wordt de procedure niet doorgezet. Het spreekt voor zich dat u als ondernemer meer heeft te doen dan uzelf druk te maken over openstaande lage bedragen. Naast incassodiensten biedt Incasso Federatie Nederland ook debiteurenbeheer aan. De betalingen worden nauwgezet opgevolgd en zodra een betalingstermijn is verstreken wordt actie ondernomen. Vaak is een debiteur meer onder de indruk van een brief van een incassobureau dan dat u als ondernemer de zoveelste aanmaning stuurt. Zowel de incassomedewerkers, als juridisch adviseurs en gerechtsdeurwaarders van Incasso Federatie Nederland zorgen ervoor dat uw zakelijke relatie goed blijft en dat de band met uw klant niet onherstelbaar beschadigd wordt.

Bulkvorderingen

Niet elke kleine vordering leent zich voor een gerechtelijke procedure. Grote bedragen als vanzelfsprekend wel. Zo bestaat de mogelijkheid om een vordering aan een incassobureau te verkopen. U bent van de vordering af, krijgt het volledige bedrag of een percentage hiervan direct betaald en u hoeft zich niet te ergeren tijdens een langdurig incassotraject. Vaak betekent dit wel dat u een bepaald bedrag in de boekhouding zal moeten afboeken als ‘niet incasseerbaar’. Het verkopen van een vordering is niet bepaald bevorderlijk voor de verstandhouding die u met een debiteur heeft. Stel daarom vooraf de vraag of u een zakelijke relatie als klant wilt behouden, of dat u geen zaken meer wilt doen met een niet betalende ‘klant’. Heeft u meerdere kleine vorderingen, op een en dezelfde debiteur, verkocht aan een incassobureau? Al snel ontstaat dan een hoger bedrag dat geschikt is voor een gerechtelijke procedure.

Meer informatie over het incasseren van kleine bedragen

Heeft u regelmatig te maken met langdurig openstaande kleine bedragen, waarvan u denkt dat het de moeite van het incasseren niet loont? Elke openstaande vordering is er een teveel. Dat geldt zowel voor grote áls kleine bedragen. Ook voor een klein bedrag heeft u een dienst of product geleverd en wilt u graag betaald worden. Hoe vervelend het ook klinkt er zijn debiteuren die het betalen van kleine bedragen uitstellen en er daarbij van uitgaan dat er toch geen incassobureau wordt ingeschakeld, omdat de kosten niet in verhouding zijn. Dit zijn niet alleen particulieren, maar ook bedrijven maken zich hier schuldig aan. Wilt u meer weten over het laten incasseren van kleine bedragen? Is het belangrijk dat de band die u met een klant heeft, behouden blijft? Wilt u op de hoogte blijven van de vorderingen? Incasso Federatie Nederland geeft u graag vrijblijvend advies. Als u een vordering bij ons indient, kunt u deze 24/7 online volgen. U kunt zien welke stappen er zijn ondernomen en welke resultaten dat heeft opgeleverd. Alle incassodiensten vindt u bij IFN onder één dak. Meer weten? Neem contact op voor het maken van een afspraak. U bereikt ons op 023 553 40 20.