Zoekt u informatie over incassobureau koopt vorderingen? Wanneer u geld tegoed heeft van een particulier of bedrijf en niet wordt betaald kunt u de vordering uithanden geven. Zelf achter het geld aan gaan, kost veel tijd en energie. Het inschakelen van een incassobureau is een mogelijkheid, maar u kunt uw vordering ook verkopen. Hierdoor hoeft u zelf geen tijd te besteden aan het innen van de vordering. Een incassobureau koopt vorderingen, u ontvangt het openstaande bedrag en loopt geen risico’s.

Vordering verkopen aan incassobureau

Er zijn diverse redenen om een vordering aan een incassobureau te verkopen. Het gebeurt regelmatig dat ondernemers te maken hebben met particulieren en bedrijven die niet op tijd betalen. Het spreekt voor zich dat u graag betaald krijgt voor een geleverde dienst of product. Hoe sneller een factuur wordt betaald, hoe beter dit is bij het vormgeven van uw onderneming. Blijft een debiteur in gebreke dan loopt u het risico dat deze verdwijnt of failliet gaat. In het ergste geval krijgt u slechts een klein gedeelte of helemaal geen geld. Een incassobureau dat vorderingen koopt, betaalt u het openstaande bedrag en zal dit voor eigen rekening proberen te incasseren bij de schuldenaar.

Mogelijkheden incassobureau koopt vorderingen

Afhankelijk van de mogelijkheden die een incassobureau u biedt, maken de hoogte van de vordering en de voortgang niet uit. Zowel één als meerdere vorderingen kunnen aan een incassobureau verkocht worden. Dit geldt voor geleverde producten en diensten waarbij betaling is uitgebleven. Wat veel verhuurders niet weten is dat er ook incassobureaus zijn die huurvorderingen kopen. Het verkopen van een vordering wordt gedaan met behulp van een zogenaamde akte van cessie. Hierin wordt vermeld dat u afstand doet van de vordering voor een bepaald overeengekomen bedrag. Het is een onderhandse akte die zonder tussenkomst van een notaris wordt opgemaakt. Afhankelijk van het incassobureau waar u de vordering aan verkoopt, moet u er rekening mee houden dat u wellicht niet het volledige openstaande bedrag betaald krijgt. Enerzijds is dit logisch, omdat het incassobureau door het overkopen van de vordering een risico heeft dat de vordering niet betaald wordt. Ook maakt een incassobureau kosten bij het incasseren van de vordering. In combinatie met de tijd dat een incassoprocedure kan duren, wordt renteverlies ervaren. Incassobureaus die vorderingen kopen, betalen hier tussen de 5% en 60% voor. Twee van de belangrijkste factoren die hierop van toepassing zijn, zijn de ouderdom en hardheid van de vordering. Rechtmatige en kort openstaande vorderingen zijn voor incassobureaus een reden om meer te betalen.

Particulieren en bedrijven verkopen vorderingen

Niet alleen ondernemers kunnen openstaande vorderingen verkopen aan een incassobureau. Ook particulieren die geld tegoed hebben kunnen de vordering verkopen. Verhuurt u een kamer of woning en wordt de huur niet betaald? Heeft u geld geleend en niet teruggekregen? Is een werkgever te laat met het betalen van uw loon? Het is mogelijk om deze en andere vorderingen aan een incassobureau te verkopen. U hoeft dan zelf niet achter uw geld aan. Ook hierbij geldt dat een incassobureau de vordering voor een bepaald percentage van u koopt. Hoeveel dit exact is hangt af van het soort vordering en de tijd dat de vordering al onbetaald is.

Werkwijze vordering verkopen aan incassobureau

Heeft u een openstaande vordering die u overweegt te verkopen aan een incassobureau? U kunt informatie aanvragen bij de incassospecialisten van Incasso Federatie Nederland. Tijdens een gesprek kunt u aangeven om welke vordering het gaat en andere van belangzijde details. Onze ervaren incassomedewerkers informeren u over de beschikbare mogelijkheden. Mocht u geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden dan kunnen we u verder van dienst zijn met het verkopen van de vordering. Ook als u vorderingen heeft die u niet wilt verkopen, maar wel graag betaald wilt krijgen is Incasso Federatie Nederland u graag van dienst. Wij bieden volledige juridische, advocatuur, gerechtsdeurwaarders en incassodiensten. Van het incasseren van een enkele vordering tot het uitvoeren van een gerechtelijk vonnis en van kredietwaardigheidsrapportages tot debiteurenbeheer. U kunt met vertrouwen uw vordering aan Incasso Federatie Nederland overdragen. Ons werkgebied is landelijk, maar ook voor internationale incasso’s kunt u een beroep op ons doen.

Adviesgesprek incassobureau

Zoekt u een incassobureau, waarbij u zelf inzage heeft in de wijze waarop een vordering wordt opgevolgd? IFN biedt 24/7 online toegankelijkheid en inzicht in de ingediende vordering(en). Onze medewerkers staan bekend om de respectvolle manier waarop debiteuren worden benaderd. Het behouden van uw zakelijke relatie is ook in de toekomst van belang. Meer weten of een afspraak maken? Neem contact op met IFN op 023 553 40 20.