Bent u benieuwd naar incassobureau werkwijze? Het overkomt veel ondernemers dat debiteuren te laat zijn met het betalen voor de geleverde producten of diensten. Na het sturen van een of meerdere herinneringen, worden veel facturen alsnog betaald. Wat doet u met vorderingen die langere tijd openstaan? Schakel Incasso Federatie Nederland in. Onze incassobureau werkwijze is eigentijds en daadkrachtig.

Schakel tijdig een incassobureau in

Betaald een klant niet binnen de gestelde betalingstermijn? U hoeft niet te wachten met het inschakelen van een incassobureau. Wellicht is iemand ontevreden over het product en is een onderlinge oplossing mogelijk. Vermeld op de facturen en correspondentie die u stuurt dat de Algemene Voorwaarden van toepassing zijn. Lukt het na overleg met een debiteur niet om de openstaande factuur betaald te krijgen, geef aan dat u de vordering uit handen geeft aan een incassobureau. Het doel van een incassobureau is de debiteur op vriendelijke manier aanzetten tot het betalen van de vorderingen. Kenmerken van de werkwijze van Incasso Federatie Nederland zijn:

  • Online aanleveren van dossiers.
  • Werkzaamheden worden op basis van no-cure no-pay gedaan.
  • Ruim 80% tot 85% van alle dossiers wordt in de minnelijke fase opgelost.
  • Op werkdagen wordt een debiteur binnen 24 uur voor de eerste keer aangemaand.
  • Verzorgen van kredietwaardigheidsrapportages.
  • Indien nodig wordt de gang naar de rechtbank gemaakt.

Onderscheid incassobureau werkwijze

Niet elk incassobureau heeft dezelfde klantvriendelijke werkwijze. Helaas zijn er incassobureaus actief die een onprofessionele werkwijze hanteren, waarbij schuldenaren op dreigende wijze benaderd worden. Breed genomen kunnen een viertal soorten incassobureau worden onderscheiden:

  • Moderne incassobureaus. Kleinschalige bureaus die investeren in automatisering en efficiënte incassotrajecten. Deze bureaus bieden 24/7 online toegankelijkheid en inzicht in de dossiers die u heeft aangeleverd.
  • Grote incassobureaus. Incassobureaus met een groot aantal medewerkers en duizenden dossiers, zijn vaak lastig bereikbaar en u heeft met wisselende contactpersonen te maken. Het kan lang duren voordat een dossier volledig wordt afgehandeld.
  • Achtergebleven, ouderwetse incassobureaus. Digitalisering is uitgebleven, online toegankelijkheid is niet beschikbaar. U heeft geen inzage in het verloop van een dossier, waardoor deze soms over het hoofd kan worden gezien.
  • Abonnement incassobureau. U sluit een abonnement af en betaald op voorhand al een bedrag aan ‘lidmaatschap’. De abonnementskosten betaalt u, ook wanneer er geen dossier wordt aangeleverd.

Overzichtelijke werkwijze incassobureau

Incasso Federatie Nederland wil het incassotraject zo eenvoudig mogelijk houden. Het is daarbij belangrijk dat u snel kunt schakelen en inzicht heeft in de vorderingen die u indient. Via Online Dossierbeheer heeft u realtime 24/7 inzage in de dossiers. U blijft op de hoogte van de ontwikkelingen en vorderingen van de dossiers. Het indienen van een openstaande vordering wijst zichzelf. U geeft de basisgegevens op van de debiteur en stuurt kopieën van alle correspondentie inclusief de factuur mee. Onze medewerkers gaan met het dossier aan de slag en versturen (op werkdagen) binnen 24 uur een eerste brief naar de schuldenaar. Getracht wordt om de debiteur aan te zetten tot betaling, zonder dat daarvoor de stap naar de rechter moet worden gemaakt. Indien mogelijk wordt een betalingsregeling getroffen. Zolang een debiteur zich aan de regeling houdt wordt het incassobureau tijdelijk opgeschort. Blijft na een aantal termijnen de betaling uit? Het incassotraject wordt opgepakt en voorbereidingen voor het gerechtelijke traject worden getroffen.

Werkwijze gerechtelijk incassotraject

Blijft betaling in de minnelijke fase uit? Dan wordt de zaak overgedragen aan een gerechtsdeurwaarder die een dagvaarding zal betekenen aan de debiteur. Een debiteur heeft tot aan de zitting tijd om de betaling zonder bijkomende gerechtelijke kosten te voldoen. In de meeste gevallen wordt een vordering door de rechter toegewezen. De gerechtsdeurwaarder betekent het vonnis en kan tot executie overgaan. Zo kan loonbeslag, bankbeslag en boedelbeslag gelegd worden.

Alles onder een dak

Incasso Federatie Nederland biedt naast incassodiensten ook juridisch advies en gerechtsdeurwaardersdiensten aan. Het volledige incassotraject vindt plaats onder één dak. Vanaf het moment dat u een dossier indient tot en met het afronden van een gerechtelijk traject, onze adviseurs benaderen een debiteur altijd met respect. We trachten daar waar mogelijk tot een minnelijke oplossing te komen. Wilt u een openstaande vordering uit handen geven? Incasso Federatie Nederland helpt u graag verder. Dien vandaag nog uw vordering in en onze medewerkers gaan direct voor u aan de slag. IFN houdt de communicatie lijnen kort, waarbij u altijd een vaste contactpersoon heeft die alles weet over de vorderingen in een bepaald dossier. Zowel voor eenmalige als regelmatige incasso opdrachten is IFN de aangewezen partner. Meer informatie over onze diensten ontvangen? Neem telefonisch contact met ons op, vul het contactformulier in of stuur ons een e-mail. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.