Bent u op zoek naar een B2C of B2B incassobureau in Zandvoort en omgeving? Of u nu zelf gevestigd bent in Zandvoort of omgeving, of dat uw debiteur in Zandvoort is gevestigd, kunt u een beroep doen op de specialisten van Incasso Federatie Nederland. Niets is zo vervelend dan een debiteur die in gebreke blijft met betalen. Wanneer u er zelf niet uitkomt met uw klant, kunt u een incassobureau inschakelen. Incasso Federatie Nederland is een gespecialiseerd bureau met een brede financiële en juridische dienstverlening.

Ervaring met incasseren

Incasso Federatie Nederland is gevestigd in Haarlem en biedt landelijke dekking. Waar u misschien niet direct een beroep doet op een incassobureau, wilt u ook niet met onbetaalde facturen blijven zitten. Het behoud van een goede relatie met uw klant komt door wanbetaling onder druk te staan. Het inschakelen van een incassobureau hoeft niet van nadelige invloed te zijn op deze relatie. Bij aanvang van het incassotraject wordt niet direct een gerechtsdeurwaarder naar uw klant gestuurd. Ook wordt niet gedreigd met gerechtelijke stappen. Onze ervaren medewerkers gaan na het ontvangen van uw vordering aan de slag, waarbij wordt begonnen met het sturen van herinneringen, aanmaningen en betalingssommaties. Vaak wordt een manende brief van een incassobureau serieus genomen en beseft uw klant dat betalen de beste oplossing is. Door tijdig te betalen wordt uw klant niet geconfronteerd met bijkomende incasso- en/of proceskosten. Blijft de betaling ook na meerdere sommaties uit, dan wordt er overgegaan op het gerechtelijke incassotraject.

Procederen incassobureau in Zandvoort

Wanneer uw vordering voor het gerechtelijke incassotraject in aanmerking komt, worden de volgende stappen genomen. Een dagvaarding zal door de gerechtsdeurwaarder bij uw klant worden betekent. Eventueel kan de klant beslissen om de zaak alsnog voor de geplande zittingsdatum met u te schikken. Als dat gebeurt, wordt de gang naar de rechter niet gemaakt. Dit is helaas niet voor elke vordering het geval. Onze incassomedewerkers leveren maatwerk en bespreken met u de te nemen stappen. Doet de rechtbank vervolgens uitspraak of ligt er een beslissing, dan zorgt de gerechtsdeurwaarder voor executie. Zo kan een beslaglegging volgen op (on)roerende goederen en kan eventueel een faillissementsaanvraag worden ingediend. Deze zaken bevorderen de kans op een ‘snelle’ betaling.

Samenwerken met de specialisten van IFN

Wanneer u kiest voor het indienen van uw vordering bij Incasso Federatie Nederland kunt u rekenen op deskundige financiële en juridische bijstand. Afhankelijk van de hoogte van de vordering wordt gekeken hoe het incassotraject vorm gegeven wordt en/of hoe de vordering wordt opgevolgd. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring op het gebied van financiële dienstverlening en van de incasso- en gerechtsdeurwaardersbranche. Ons bureau werkt op basis van no-cure-no-pay. Zo betaalt u niets als uw vordering niet door uw klant wordt betwist en een gerechtelijke procedure uitblijft. Buitengerechtelijke kosten en rente worden op uw klant verhaald. U heeft geen kosten aan het incasseren van de vordering.

Wanbetaler? Vraag advies aan een incassobureau

Iedere ondernemer heeft wel eens te maken met een of meerdere wanbetalers. Het kost u veel tijd en moeite om de betaling op te volgen en uw klanten aan te manen. Door een beroep te doen op een ervaren en eigentijds incassobureau kunt u uw tijd besteden aan het ondernemen en het continueren van uw bedrijf. Draag de irritatie van wanbetalingen over aan onze specialisten en volg het incassotraject op. Na het indienen van uw vordering, kunt u via de online tool 24/7 zien hoe de zaak zich ontwikkelt. Neem contact op met ons incassobureau in Haarlem. Wanneer u een openstaande vordering uithanden geeft, ontvangt uw debiteur binnen 24 uur een eerste betalingsherinnering. Onze medewerkers trachten telefonisch contact op te nemen met uw klant en/of sturen naast de herinneringsbrief ook een e-mail of SMS. Het gebeurt regelmatig dat klanten na ontvangst van een brief van een incassobureau snel tot betaling overgaan. Blijft na meerdere sommaties de betaling uit? In overleg met u wordt een gerechtelijke procedure gestart om uw klant alsnog tot betaling te dwingen. De bijkomende proceskosten komen voor rekening van uw debiteur. Ons kantoor informeert u regelmatig over het verloop van de incassoprocedure en laat u weten wanneer een debiteur een betaling of betalingsvoorstel doet. Wordt de vordering volledig betaald? Dan wordt het dossier gesloten en gearchiveerd. Is er een betalingsregeling getroffen? Het dossier wordt tijdelijk stopgezet en op afstand gevolgd. Voldoet uw debiteur niet aan de regeling, dan gaat het incassotraject verder en kan, na een gerechtelijke uitspraak, tot beslaglegging worden overgegaan. Informeer naar de mogelijkheden die Incasso Federatie Nederland u te bieden heeft en neem telefonisch contact op via +31 (0)23 – 553 40 20 of vul het contactformulier in.